15 Kinderen van chiro uit Hoogstraete naar ziekenhuis met hitteslag.

In Koekelare in de lokalen van de plaatselijke chiro was er een girokamp van de giro uit hoogstraete.

Omstreeks 18u35 werden de hulpdiensten opgeroepen naar een kampterrein in de Ichtegemstraat te Koekelare. Op een jeugdkamp van een chirogroep uit Meerle/Hoogstraate waren een aantal kinderen onwel geworden door de hitte.

Een 15 tal kinderen zijn na eerste controle van een mug team afgevoerd naar drie ziekenhuizen in de buurt. Alle kinderen vertoonden tekenen van hitteslag, maar zijn niet in levensgevaar. Het MIP werd afgekondigd om de actie te coördineren.

Een MUG team is momenteel nog ter plaatse voor opvolging en verzorging van de kinderen die nog aanwezig zijn op de kampplaats.

In overleg met de organisatie wordt het kamp stopgezet en worden de ouders gecontacteerd om de kinderen te komen ophalen.

Er werd door de kamporganisatie bevestigd dat de eerste kinderen onwel zijn geworden tijdens een rit op een bus van De Lijn vanuit Boudewijn Seapark naar Koekelare.

Eerste schepen Vicky Salambier kwam ook ter plaatse om te zien als alles verliep zoals het moet.

In de andere groep die op fietsuitstap waren, zijn ook enkele kinderen onwel geworden onderweg.

In het totaal waren er 15 personen opgenomen in het ziekenhuis. Omstreeks 23u hebben 5 kinderen het ziekenhuis verlaten en vervoegen ze terug de groep op de kampplaats in afwachting van de komst van hun ouders.

Het medisch interventieplan is ondertussen opgegeven. De brandweer, het Rode Kruis en een team van de psychosociale hulpverlening blijven ter plaatse voor begeleiding van de ouders en de kinderen.