Schepen en huisarts Jan Van Acker overleden na val van ladder

De 66-jarige schepen en huisarts Jan Van Acker (Idee Diksmuide) is woensdagavond overleden. Na val van ladder bij hem thuis belandde hij in een coma. “Dit is een groot verlies voor de politiek, maar zeker ook voor mij persoonlijk”, vertelt partijgenoot Marc Deprez.

Jan Van Acker heeft samen met Marc Deprez en Katleen Winne ‘Idee 2006′ helpen oprichten. Later veranderde de partij van naam naar Idee Diksmuide. Sinds deze legislatuur zat hij mee in de meerderheid samen met CD&V. “Zijn bevoegdheden cultuur en sociale zaken waren hem op het lijf geschreven”, omschrijft Marc Deprez. “Hij zat met veel goesting aan de schepentafel en wist waarover hij praatte. Als huisarts was hij de meest geschikte persoon voor de functies sociale zaken en volksgezondheid, zeker in deze coronatijden. Hij heeft het woonzorgcentrum Yserheem als schepen laten doorlichten, zodat de werking verbeterd kon worden. Op cultureel vlak zijn de zomerse kioskconcerten op de Grote Markt zijn verdienste. Recent nog stelde hij de pop-uptheaterzaal voor in het oude zwembad De Kupe. Daar startte vorig weekend nog het cultuurseizoen. Jan bleef mens in de politiek.”

Jan Van Acker was getrouwd, vader van vier kinderen en opa van vijf kleinkinderen. Katleen Winne zal hem als schepen opvolgen. Daarover was al een akkoord toen Jan nog leefde. Wie Katleen als gemeenteraadsvoorzitter zal opvolgen, is nog niet bekend. De vlaggen in Diksmuide hangen halfstok.