Lichtervelde : Corona schudt campagne 2020 goed door elkaar.

.
Het jaar 2020 wordt een ‘onvergetelijk’ jaar. Alleen; de heugelijke feiten zullen overschaduwd worden door de gevolgen van een verschrikkelijk virus. Corona zet de ganse wereldbevolking onder druk. Solidariteit, verbondenheid, menselijk contact, gezondheid en zoveel positieve zaken die de wereld zo hard nodig heeft krijgen het zwaar te verduren.

De vraagtekens die wij tijdens de persvoorstelling van de Campagne 2020 toonden kregen een nieuwe invulling en richtten zich de laatste dagen meer en meer naar de vraag wat er in Corona-tijden nog organisatorisch mogelijk zou zijn. Op dinsdag 27 oktober 2020 viel dan het verdict, niets van wat wij aan het voorbereiden waren blijkt nog te kunnen.
We zien ons genoodzaakt om het over een andere boeg te gooien en een aantal activiteiten te verschuiven naar het voorjaar. We hopen tegen dan de Bubbelcup, de fietstocht en de film onder veilige omstandigheden te kunnen organiseren.

De scholenactie hadden wij reeds kunnen omtoveren tot een Coronaveilig alternatief, dat in de scholen wel gesmaakt werd.
De Mural4change, de muurschilderij van Bjorn Bossu schittert ook reeds in de Marktstraat.
Het organisch vredeteken maakt een duidelijke link met Changemakers. Vrede is een heel belangrijke voorwaarde om aan verandering te werken. Zelfs de naam van onze organisatie 11.11.11. verwijst naar een historisch vredemoment.

Voor de rest gaan wij nog meer de digitale toer op dan oorspronkelijk voorzien.

Gelukkig blijven de sterke verhalen van 11 Lichterveldse Changemakers overeind. Dit jaar brengen 11 mensen hun project in beeld. Ze vertellen hoe het project voor verandering kan zorgen. Deze verhalen ontdek je via onze Facebookpagina 11.11.11 Lichtervelde of via ons You Tube-kanaal : https://www.youtube.com/watch?v=F9QGigle2_8&list=PLqfUMtHVx5IX1O25eVwmiPHrHSl8gAE4j

Een volgende uitdaging is de verkoop van stiften, truffels en wenskaarten i.p.v. aan de supermarkten op een alternatieve manier organiseren. De oplossing is een onlineplatform. Daar kan je aanklikken wat je wenst aan te kopen. De producten kunnen dan afgehaald worden in de Oxfam Wereldwinkel, Marktstraat 26 tijdens de gewone openingsuren (woensdag en vrijdag van 15- 18u, zaterdag van 9 – 12u en 14 – 17u) of bij het afhaalpunt Buurtpunt B’Korf, Statiestraat 10 op woensdag 18 november tussen 17u en 19u. Lukt het afhalen niet, dan kunnen de 11-medewerkers de bestelling thuis bezorgen. De keuze klik je gewoon aan in het bestelformulier.
Bestellen kan via deze link : https://acties.11.be/nl-NL/project/verkoopactie-in-lichtervelde-voor-11-11-11-62b37

Wie een financiële bijdrage wil overschrijven, kan dit via ons rekeningnummer BE 30.0000.0000.1111. met als mededeling ‘111/0000/12828’
Je kunt ook gebruik maken van de folder die je in de brievenbus zal ontvangen.
Belangrijk om weten is dat wie € 40 of meer stort geniet van een fiscaal voordeel. Het bedrag is fiscaal aftrekbaar voor 60%. Dit is een uitzonderlijk hoog percentage, enkel geldig voor dit jaar.

Meer info over de campagne vind je :
⦁ op ⦁ www.11.be en
⦁ op Facebook (11.11.11 Lichtervelde)
⦁ via ons mailadres : ⦁ Elflichtervelde@gmail.com
⦁ via contactpersoon : Kris Vandenbussche (0493/72 05 04)