Kleuterbubbel buitenschoolse kinderopvang Jabedabedoe op Don Bosco Torhout sluit tijdelijk de deuren tot 8 november

De buitenschoolse kinderopvang slaagde er lange tijd in besmettingen met COVID-19 te voorkomen. Omwille van een besmetting bij een personeelslid in de kleuterbubbel van Jabedabedoe op Don Bosco werd conform de richtlijnen beslist om deze bubbel t.e.m. 8 november te sluiten.

Dankzij de strikte opvolging van de maatregelen om het coronavirus in te dijken bleef de buitenschoolse kinderopvang lange tijd gespaard van COVID-19 besmettingen. Na vaststellen van 1 besmetting bij een personeelslid van de kleuterbubbel werd onmiddellijk beslist om deze t.e.m. 8 november te sluiten. Omdat er met een strikte scheiding gewerkt wordt tussen kleuters en lagere schoolkinderen heeft dit geen impact op de opvang voor kinderen van de lagere school in de Jabedabedoe noch op de opvang in de BKO Skoebidoe op Sint-Henricus.

“We bellen vandaag alle ouders op die een kleuter hebben die in quarantaine moet.” zegt schepen Rita Dewulf. “Ook alle ouders die een kleuter hebben die ingeschreven is tijdens de sluitingsperiode in Jabedabedoe worden opgebeld. Voor kleuters die niet in quarantaine moeten, wordt naar een oplossing gezocht”.