Kleine Billie is terug.

Vrijdag 4 december liep Billie het kleine witte hondje van Shanna Verbeeke weg in Nieuwpoort. Het hondje verschoot en nam de vlucht. Politie, dierenartsen, dierenasielen en vrienden werden verwittigd. Westnieuws.be plaatste direct een opsporingsbericht en facebook werd ook ingeschakeld om het hondje terug te vinden. zelfs de mensen van Natuurpunt hielpen mee zoeken. Maar te vergeefs. Er kwamen veel berichten dat ze Billie hadden gezien maar niemand kon hem vangen.

Shanna begon de moed te verliezen en dacht donderdag dat ze haar lief hondje nooit meer ging terug zien. Maar plots kreeg ze telefoon van haar mama. Ze had haar gsm niet gehoord. en haar vriend belde ook. die was aan het werken, er zal zeker wel iets zijn want hij belt nooit als hij werkt.

Hij zei , ze hebben Billie gevonden. Ik kon mijn geluk geen meester. Ik moest direct contact opnemen met mijn mama. Pierre Vansteenbeeck heeft Billie gevonden. Met drie hebben ze dan mijn hondje kunnen vangen. Leslie Bogaert en Jorn Bussens waren de twee andere personen. Pierre is al sinds vrijdag opzoek naar Billie. En is met zijn verrekijker in de aanslag op stap gegaan samen met zijn eigen hondje, ze stonden in de hoogte vermoedelijk op een bunker en hadden zo veel zicht op de velden rond de Ijzer. Hij zag iets wits in een soort put/grachtje en is gaan kijken. En daar was hij dan. Wij waren daar al vaak gaan kijken rond, en in de bunkers. Ook vele andere. vrienden, familie en zelfs mensen die we niet kennen. samen met Christel Gielen en Luc David van natuurpunt hebben we dinsdag de verste opengedaan om te kijken. Christel had zelfs de morgen voordien rond 5u45 bloem gestrooid in 1 van de bunkers en een potje voer geplaatst. En het was duidelijk dat er daar een diertje geweest was. Het kon wel Billie geweest zijn. Mijn ex schoonvader is samen met zijn vrouw, zijn dochter en schoonzoon nog afgekomen om te helpen zoeken. Maar we vonden hem niet. Helaas geen spoor. Toen Pierre Billie vond is hij direct naar de dierenarts in Veurne gegaan. In de dierenartsenpraktijk De Lovaart aangekomen is Marieke Direct aan de slag gegaan om Billie te controleren en te verzorgen. Een hond kan gemakkelijk zeven dagen zonder voedsel maar niet als het zo klein is en als de temperaturen onder nul gaan.

Toen ik aankwam bij de dierenarts kon ik mijn ogen niet geloven. Daar was mijn kleine witte keppetje. Toen riep ik zijn naam, hij richtte zijn hoofdje op en wilde in mijn richting kruipen. Ik ben naar hem gegaan om hem te strelen, hij likte aan mijn hand door zijn muilkorfje dat hij aan had om hem te behandelen. Hij is veel afgevallen. mijn kleine Billie is nu weer thuis bij zijn familie. De kindjes zijn ook blij dat hij er weer is.

Shanna wil nog alle mensen bedanken die helpen zoeken hebben en in het bijzonder Pierre, Leslie, Jorn en Christel.

Eind goed, al goed.

Billie in zijn mandje bij het vuur.