Gevaarlijke stoffen gedumpt in Leke.

Zondag werd de 112 centrale gebeld door een voorbijganger die dacht lege vaten te hebben gezien in een gracht langs de Oostendestraat in Leke.

De brandweer van Leke kwam snel ter plaatse en zag de vaten liggen in de gracht naast een landbouwgrond van een boer. Een afgevaardigde van het IGS-team kwam ook mee om te zien wat er in de vaten zat. Het ging om pesticiden dat de boer gebruikt had op zijn veld. De lege verpakking had hij gevuld met water en langs zijn veld laten staan. De lege vaten waren door de storm omver gewaaid en in de gracht gevallen. Enkele vaten waren lek en het goedje dat nog in de vaten zat waren in de gracht gelopen.

Opruimen van de vaten werd door de Brandweer van Leke gedaan.

De politie zone Polder is tot bij de boer geweest en die kwam naar het veld om uitleg te geven. Het is niet de eerste keer dat de Brandweer van Leke moet komen om de boer ter hulp te komen. Telkens hij op zijn veld werkt moet de brandweer de baan komen kuisen.

Dit keer zal de boer moeten opdraaien voor de kosten van deze interventie daar het om sluikstorten gaat.

De voorbijganger dacht dat het om vaten met resten van een drugslab ging, en dat er misschien gevaarlijke stoffen in de vaten waren. De vaten liggen er zeker al 2 maanden.