Gemeente Koekelare laat sociaal kledingwinkel “Us Uzeke” in de kou staan.

Een mooie avond in 2016 was de opening en de start van het sociale winkeltje “Us Uzeke”. Dit is een winkeltje waar mensen die het moeilijk hebben in de maatschappij door een tegenslag, kinderkledij of speelgoed voor kleine prijsjes of zelfs gratis kunnen bekomen. De winkel is ondergebracht in een lokaal in het CM- gebouw.

Nu weet iedere Koekelarenaar dat dit gebouw in de Dorpstraat wordt afgebroken en er appartementen komen met onderaan terug het CM kantoor. “Us Uzeke” werkt enkel met vrijwilligers die hun gratis inzetten voor de gemeenschap.

Daar ze hun lokaal moeten verlaten gingen ze aankloppen bij de gemeente Koekelare waar ze vroegen of ze soms een plaats of een lokaal ter beschikking hadden.

De burgemeester wist na overleg te zeggen dat ze zo’n winkel niet echt essentieel vinden. Er zijn volgens de burgervader van Koekelare winkels genoeg waar mensen kledij kunnen kopen aan kleine prijsjes.

Alles inpakken en wegwezen

De verantwoordelijke van het winkeltje Christian Debackere bleef niet bij de pakken zitten en deed een oproep. maar het bleek erop dat dit het einde betekende voor het sociale winkeltje.

komt er dan toch goed nieuws?

Plots kwam er een wending in het verhaal. De kerkraad kwam met een lokaal die ze ter beschikking willen stellen voor “Us Uzeke”

Ze krijgen een plaatsje in de Pastorie van De Mokker. Er is nog wat werk voor het lokaaltje klaar is en er moet ook nog wat opkuis gebeuren voor de deur zodat de mensen binnen kunnen.

Hoofd medewerkster Nadine Dientje Baes is helaas enige maanden geleden overleden na een slepende ziekte. Moest zij dit nog moeten meemaken ging ze er zeker alles aandoen om een geschikte plaats te vinden. sommige mensen denken dat ze er iets mee te maken zou hebben dat ze nu in “De Mokker” een plaatsje krijgen in de pastorie.