Eerste K9-dag groot succes

 Devid Declerck van PZ Blankenberge met kersvers rekruut Storm, amper 7 weken oud. Devid is pas twee dagen het baasje van Storm

Het strand van Sint-Idesbald (Koksijde) was vandaag het decor voor een spectaculair event met maar liefst 300 politiehonden, het leger, de douane, brandweer en civiele veiligheid. De viervoeters en hun begeleiders voorzagen het publiek van straffe demo’s met behulp van onder meer een politiehelikopter, deathride, boten van het leger en meer. Het was namelijk de allereerste editie van de WVL4 National K9-Day. We brachten de leukste taferelen voor u in beeld.

Vzw voor politiehonden op pensioen

“Een eengemaakt statuut moet duidelijkheid scheppen, ook over wat er na het pensioen van de hond moet gebeuren. Bij ons blijft de hond dan bij zijn baasje, maar in veel zones moet de hond naar een pleeggezin. We denken ook aan het het oprichten van een vzw die de medische kosten daarna dekt”, voegt ze toe. In zijn speech gaf Vincent Van Quickenborne (Open VLD), minister van Justitie in Noordzee, aan dat hij het probleem zou aankaarten bij de federale regering. Hij was een van de vele aanwezige prominenten.

Enkele sfeerbeelden