Baby Arthur zorgt voor uniek viergeslacht bij politiefamilie Struelens

Arthur Struelens (10 weken) zorgde bij zijn geboorte op 08/06 niet alleen voor veel vreugde, maar ook voor een uniek viergeslacht in Koksijde. Overgrootvader Paul (83 jaar), opa Marc (56 jaar)  en papa Pieter (33 jaar) zijn bijzonder fier op hun kleine wondertje.

Op zich al een unicum, maar dat is nog niet alles. Ze zijn bovendien een echte “politiefamilie”.

Bij de familie Struelens kroop het bloed immers al snel waar het niet gaan kon. Hun hart lag en ligt nog steeds bij de politie. Drie generaties werk(t)en reeds als politieman, grote kans dat de vierde generatie ook politieman in spe wordt.

Overgrootvader Paul was gedurende zijn volledige carrière actief bij de toenmalige gemeentepolitie van Koksijde. Hij debuteerde als patrouille-agent in 1962 om later in 1984 wijkagent van Sint-Idesbald te worden tot aan zijn pensioen in 1999.

Opa Marc trad al snel in de voetsporen van zijn vader Paul. Hij startte in 1993 als hulpagent bij de gemeentepolitie van Koksijde, waarna hij in 2000 de opleiding tot inspecteur aanvatte. Hij slaagde met glans en werd vervolgens in 2001 inspecteur bij de interventiedienst van PZ Westkust. In 2014 koos hij voor een carrièrewending en ging hij aan de slag bij het kersvers opgerichte VIP-team, nu omgedoopt tot SRT-team.

Ook bij papa Pieter stak de politiemicrobe al gauw de kop op. In 2015 begon voor hem het avontuur aan de West-Vlaamse politieschool, waarna hij zijn carrière startte bij de interventiepolitie op de luchthaven van Zaventem. Eens een kind van de zee, altijd een kind van de zee… In 2019 keerde hij terug naar zijn roots en kocht hij samen met zijn partner Kimberly Neufkens een woning in Koksijde. Pieter kon vervolgens aan de slag bij de federale gerechtelijke politie van West-Vlaanderen (Brugge) waar hij nog steeds actief is als inspecteur/rechercheur.

Nieuwe rekruut in spe baby Arthur, heeft nu al een grote interesse in de politiekledij en politieattributen van zijn grote voorbeelden. Het zit hem duidelijk in de genen!

Op de foto (zie bijlage) van links naar rechts: korpschef PZ Westkust Nicholas Paelinck, inspecteur/rechercheur FGP West-Vlaanderen (Brugge) Pieter Struelens en baby Arthur, inspecteur/SRT’er PZ Westkust Marc Struelens, ere-wijkagent gemeentepolitie Koksijde Paul Struelens en Voorzitter politiecollege PZ Westkust en burgemeester van Koksijde Marc Vanden Bussche.