Apotheek krijgt verdachte enveloppe met wit poeder binnen

In Nieuwpoort is maandagmorgen een enveloppe met een verdacht wit poeder afgeleverd in een apotheek. Het personeel sloeg alarm bij de politie. “De apotheek in de Albert I-laan is momenteel volledig afgesloten in afwachting van de aankomst van de civiele bescherming”, zegt Ine Deburchgraeve van de lokale politie Westkust. Er mag niemand binnen en buiten.

“We kregen maandagmorgen een enveloppe afgeleverd. Bij het openen bleek er een wit poeder in te zitten. We zijn rustig gebleven en hebben de politie gebeld”, klinkt het bij apotheek Sodiap – Lenaerts. “De politie heeft de apotheek afgesloten en er mag niemand binnen en buiten. We wachten op de civiele bescherming die onderweg is om de enveloppe op te halen en de substantie te onderzoeken. Niemand voelt zich ziek”, aldus de verantwoordelijke van de apotheek. 

De politie houdt momenteel de wacht aan de apotheek, die is afgesloten met politielint. Ook de brandweer was ter plaatse met een adviseur gevaarlijke stoffen. Onderzoek zal moeten uitwijzen of iemand een dure misplaatste grap wilde uithalen of al dan niet heel slechte intenties had. Het parket van Veurne is op de hoogte.