De Panne, de ideale bestemming voor jouw vakantie dichtbij!

De Panne staat garant voor pure ontspanning en is ideaal om er volledig tussen uit te knijpen. Naast zijn vaste troeven, waarvan je 365 dagen per jaar kan genieten, organiseert De Panne in de zomermaanden heel wat leuke evenementen. De familiale kustgemeente is daarmee dé bestemming voor jouw vakantie en dé kustgemeente waar jongeren, gezinnen en grootouders zich als een vis in het water zullen voelen. Alle troeven zijn immers aanwezig voor een deugddoend lang verblijf maar uiteraard ook voor een ontspannende daguitstap. Dichtbij, maar met de zekerheid op een instant zomers vakantiegevoel!

Evenemententoppers

Dumontfeesten (13 juli)

De Dumontfeesten zijn al jaren een begrip in De Panne en staan garant voor een fijne avond met straatacts, muzikale optredens en nog veel meer. De vorige edities hebben bewezen dat de Dumontfeesten de vaste afspraak zijn voor inwoners en tweedeverblijvers. Een leuk evenement waar uiteraard de toerist zich absoluut thuis en welgekomen zal voelen. Belle Perez is de topper van de avond. Plaats van afspraak is de pittoreske Dumontwijk, die voor de gelegenheid verkeersvrij wordt gemaakt. Deze dertiende editie vindt plaats op donderdag 13 juli vanaf 17.00u.

 

 

 

Choco Gang, Straffen Toebak & vuurwerk (11 juli)
De Choco Gang, de Vlaamse ambianceband, neemt de kinderen mee op een muzikale, instrumentale wereldreis. Het repertoire gaat van meezingers zoals Plop, Spring en Mega Mindy over High School Musical tot eigentijdse radiohits. Daarna is het de beurt aan StraffenToebak. Plaats van afspraak is de Markt vanaf 19.30u. Het vuurwerk ter gelegenheid van de het Feest van Vlaamse Gemeenschap wordt afgestoken om 23.00u op het strand ter hoogte van het centrum.

CinéBeach & groots muzikaal vuurwerk (20 juli)
Het muzikale vuurwerk van 20 juli, op de vooravond van de Nationale Feestdag, behoort tot één van de mooiste vuurwerken van de kust. Op de dijk zullen opnieuw veel “ah’s” en “oh’s” weerklinken. Het startuur is 23.00u op de Leopold I-esplanade.
Op dezelfde dag is er CinéBeach. De succesformule, cinema op het strand, wordt door zowel jong als oud gesmaakt. Van 10.00u ‘s ochtends tot 22.45u ‘s avonds kan je ondermeer Gnome alone (10.00u), The Emoji Movie (11.40u), Ralph breaks the internet (13.30u), La Ch’tite Famille (15.40u), Aquaman (18.00u) en The Greatest Showman (21.00u) meepikken. De locatie om een filmpje te kijken kan niet idyllischer zijn. Plaats van afspraak is het strand ter hoogte van De Rampe (t.h.v. P. Bortierplein).

Strandspeeldag voor kinderen (22 juli & 26 augustus)

Speciaal voor de kinderen is er de zomerse strandspeeldag (22/07, 26/08). Op het programma staan allerlei doe- en knutselactiviteiten. De kinderen kunnen na elke activiteit een stempel op hun stempelkaart verdienen en zo sparen voor een leuke gadget van De Panne. De deelnameprijs is € 3 per kind voor de 6 activiteiten. Deze leuke namiddag vindt plaats op het Schatseplein van 14.00u tot 17.00u.

 

 

 

 

 

‘Beestig Geestig’ (5 augustus)

De 10de dierenhappening ‘Beestig Geestig’ (05/08) is eveneens een aanrader voor het hele gezin. Met stip één van de leukste activiteiten van de zomer! De vorige 9 edities waren waanzinnig populair. Iedereen, en in het bijzonder de kinderen, kan er genieten van dieren en allerlei leuke acts in dit thema. Er is straattheater en -cabaret, ludieke acts, workshops, … Plaats van afspraak voor dé happening voor de dierenvriend is de Leopold I-Esplanade van 14.00u tot 18.00u.

 

 

 

Tweede Circusweekend (16, 17 en 18 augustus)

Op 16 augustus kan je opnieuw genieten van de wondere wereld van het circus. Van 13.00u tot 22.45u zijn er acts en animatie voorzien. De dag wordt afgesloten om 22.45u met een vuurwerk.

De tweede dag van het circusweekend (17/08) kan je niet alleen een voorstelling bijwonen, jong en oud mogen ook meedoen met de verschillende circus-acts. Iedereen welkom tussen 10.00u en 21.00u.

De laatste dag, op zondag 18 augustus, vindt ‘Ontbijt bij het Circus’ plaats. Je kan je eigen ontbijt meebrengen of er één bestellen bij Toerisme De Panne. Geniet van je ontbijt op deze unieke locatie van 08.00u tot 11.30u.

Plaats van afspraak tijdens het driedaagse Circusweekend is telkens de Leopold I-Esplanade.

 

Vaste afspraken
Muziek staat ook in de zomer centraal in De Panne. Zo kan je wekelijks live-concerten meepikken en is er uiteraard voor ieder wat wils. De optredens vind je in het Zomerboekje terug onder de naam ‘Panima’. Zo staan o.a. ‘Jolly Jackers (Keltische folkrockband), Radio Negra (covers met eigen toets van Manu Chao, Bob Marley…) en The Cherry Pops (coverband) op het programma. Maar ook voor de kinderen is er een wekelijkse animatieavond (mini-Panima). Op het programma staan o.a.

Wie graag een marktje meepikt zit in De Panne ook zeker goed. Op vrijdag is er markt in Adinkerke, op zaterdag in het centrum van De Panne en iedere dinsdag (juli & augustus) kan je terecht op de avondmarkt op de Zeedijk en Leopold I-esplanade.

Wil je De Panne eens op een andere manier zien, dan is het reuzenrad naast het Canadezenplein de ‘place to be’ (juli & augustus).

Alle troeven voor een lang of kort verblijf
Voor kinderen, jongeren en volwassenen is uiteraard keuze genoeg in de vaste waarden, die voor ieder wat wil in petto hebben. Zo genieten kinderen nog het meest van zandkastelen bouwen op het strand, ravotten in het water, van een ‘toertje’ maken met de ‘billenkar’, een heerlijke verse wafel of een vers gedraaid ijsje.

Het brede strand, de natuurgebieden en het hinterland vormen dan weer de perfecte basis voor een actievere vakantiebeleving: zeilwagenrijden, fietsen, mountainbiken, wandelen, paardrijden, (kite)surfen, … ! De Panne is ook de plaats bij uitstek voor wie liever languit in een strandzetel ligt, kuiert in de winkelstraat, vertoeft op de gezellige markt, een terrasje doet op de dijk met zicht op zee of gastronomisch wil tafelen.

Ook voor de streekgenoot, die even wil onthaasten, is het instant vakantiegevoel de grote troef van De Panne. Bovendien zijn alle winkels open op zondag en dat maakt van De Panne eveneens een ideale bestemming voor de dagtoerist.

Voor de verblijfstoerist is uiteraard een ruim aanbod aan slaap- en eetadresjes. De Panne is bovendien vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Het zomert, ook in september!
Ook in september valt er ieder weekend heel wat te beleven. Zo wordt een aantal keer Panima (concert) en Panima for kids (kindershow) georganiseerd. Op zondagvoormiddag is er telkens De Dijk Marcheert (fanfare). Toppers in september zijn het weekend van de tweedeverblijver (14 & 15/09),

De Panne4Cars (15/09) en de 5de editie van de Taptoe (22/09). Tijdens de Taptoe zorgen internationale showkorpsen  voor een namiddagvullend en spectaculair programma.

Op 14/09 & 15/09 wordt voor de tweede maal in De Panne het Automotive & Lifestyle Family Event de Panne4Cars georganiseerd. Vorige jaar was de eerste editie meteen een schot in de roos. Ook voor het publiek staan opnieuw verschillende activiteiten op het programma zoals ‘Defenders met een hart’, een 4×4 parcours met elektrische wagentjes en een permanente show van oldtimers.

 

Meer info
Het gratis Zomerboekje is beschikbaar bij Toerisme De Panne (Zeelaan 21, toerisme@depanne.be), je vindt er alle activiteiten in die plaatsvinden in juni, juli, augustus en september. De bus-aan-bus bedeling bij alle inwoners is voorzien op 12 juni. Uiteraard zal het zomerboekje ook beschikbaar zijn in de displays die Toerisme De Panne vorig jaar werd ontwikkeld voor de handelaars. Alle info over De Panne en de activiteiten vind je eveneens op www.depanne.be. Wil je op de hoogte blijven van alle toeristische weetjes? Like dan zeker ook de Facebook-pagina ‘Toerisme De Panne’.