Blankenberge, Nederlandse bloembollen voor de volkstuintjes.

Naar aanleiding van de Havenfeesten 2018 mogen we onder andere het Fair Tradeschip de Nordlys in onze haven ontvangen.  De Nordlys zet hiermee Fair Trade in de kijker tijdens de Blankenbergse havenfeesten.

Franky Maelstaf voorzitter trekkersgroep: “Na de Très Hombres de vorige jaren is de Nordlys het tweede Fair Tradeschip dat onze havenfeesten aandoet. Op deze manier komen mensen op een gezellige wijze in contact met wat Fair Trade en duurzaamheid is en zo kan de belangrijkheid ervan onder de aandacht worden gebracht.”

Daphné Dumery, schepen bevoegd voor Lokale economie en Fair Trade: “De havenfeesten zijn en blijven een succesvol initiatief van de handelsgebuurtekring Haven. Het feit dat de organisatoren ook aandacht hebben voor Fair Trade wordt bijzonder geapprecieerd. Het is het ideale moment om lokale en eerlijke handel onder de aandacht te brengen”.

Patrick De Klerck, Schepen van Milieu en Groen:”De Nederlanders zijn internationaal onder andere gekend voor hun bloembollen. De Nordlys heeft ook een aantal bakken biologische boembollen van het bedrijf Huiberts aan boord. In 2014 won deze firma de Gouden Roerdomp, de prijs voor het meest innovatieve bedrijf op het gebied van biodiversiteit. Door de kapitein van de Nordlys werden een aantal zakken dahlia’s aan de stad geschonken. We zullen deze overmaken aan de leden van de volkstuintjes, zodat ze aangeplant kunnen worden in de gemeenschapstuin. Deze bloemen passen perfect in het concept van de duurzame volkstuintjes !”