Zware brand op camping in Nieuwpoort

Op camping Polderpark langs de Kinderlaan in Nieuwpoort zijn donderdagnacht iets over 2 uur drie stacaravans volledig uitgebrand. Twee andere caravans raakten zwaar beschadigd door de hitte. Politie en parket gaan uit van brandstichting. “Ik zou niet weten wie ons viseert”, zegt camping-eigenaar Anthony Desmet.

De vlammen in het vakantiepark waren van ver te zien. Bij aankomst van de brandweer stonden drie stacaravans in lichterlaaie. De bluswerken zouden uiteindelijk twee uur duren en versterking met extra tankwagens was nodig om het inferno te bestrijden.

De stacaravans waren buiten gebruik, klaar om afgebroken te worden en al naar de parking van het vakantiepark gesleept. Elektriciteits- of gasvoorziening was er niet meer aanwezig, maar sommige caravans waren wel nog bemeubeld. Gewonden vielen er niet.

De omstandigheden doen bij politie en parket sterke vermoedens over brandstichting rijzen. Er zouden bovendien, op camerabeelden, verdachte handelingen zijn opgemerkt op de camping kort voordat de brand ontstond. Ook zijn twee gloednieuwe stacaravans op dezelfde parking besmeurd met graffiti. De zaak zit volop in onderzoek.