Zware brand in Nieuwpoort legt loods in as.

In de Ramskapellestraat in Nieuwpoort is vrijdagavond een zware brand uitgebroken in een stal naast een boerderij. De brandweer snelde met zo’n 87 manschappen ter plaatse om te voorkomen dat de vlammen oversloegen naar de nabijgelegen hoeve. Omstreeks 21.45 uur kwam het bericht dat de brand onder controle was.

De eerste oproep liep even na 20 uur binnen bij de brandweer. Het waren de drie bewoners van de hoeve die luide knallen hoorden en opmerkten hoe een loods naast hun woning in lichterlaaie stond. Ze konden zich tijdig uit de voeten maken en raakten niet gewond. Een zestal posten van de brandweerzone Westhoek snelden ter plaatse met tankwagens en ander zwaar materiaal om de brand te bestrijden. Zo’n 87 brandweermannen deden er alles aan om te voorkomen dat de vlammen oversloegen naar de hoeve.

Omstreeks 21.45 uur kwam het bericht dat de brand onder controle was. De nabijgelegen woning bleef uiteindelijk gevrijwaard. De brandweer moest wel nog urenlang nablussen. Tijdens de bluswerken werden de drie bewoners opgevangen in een nabijgelegen B&B. In de getroffen stal zaten geen dieren. Het gebouw deed dienst als opslagplaats voor mobilhomes en caravans. Binnen stonden ook hout en gasflessen gestald.

De brandweerzone Westhoek stuurde in de loop van avond ook een BE-Alert uit, waarin inwoners van Nieuwpoort gevraagd werden om ramen en deuren gesloten te houden en ventilatiesystemen uit te schakelen. De brand zorgde immers voor hevige rookontwikkeling richting Koolhofpit.